Asistent medical implicat

Ramona Marincaș

Este director de îngrijiri medicale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Zalău, de șapte ani. A ajuns în această poziție după ce s-a implicat în mai multe proiecte pentru realizarea unei secții de sterilizare ultra moderne la Zalău și s-a remarcat prin activități de prevenire și control al infecțiilor.

În 2009, după ce a participat la Conferinţa Naţională a Societăţii de Prevenire şi Control a Infecţiilor din Marea Britanie, a inițiat la Zalău Conferința anuală de sterilizare. Colaborează constant cu specialiști din Anglia. Anul acesta a mai fost nominalizată la Gala premiilor oferite de Societatea de Prevenire a Infecţiilor din Anglia, la categoria Practicianul Anului în prevenirea și controlul infecțiilor.

 

Alice Dincă

Asistent Şef Alice Dincă îşi desfăşoară activitatea în Secţia de Imunodepresie Copii şi Adolescenţi din Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” Bucureşti de peste 20 de ani, coordonând colectivul de asistente şi personalul de îngrijiri din anul 2010.

Alice Dincă a îngrijit atât medical, cât şi sufletesc mii de copii diagnosticaţi cu infecţie HIV/SIDA, mulţi dintre ei devenind adulţi şi părinţi şi datorită acestui efort al personalului de pe secție.

Cu implicare totală și cu încrederea că limitele pot fi forţate şi că fiecare zi reprezintă o nouă şansă de a salva o viaţă, doamna Dincă a devenit, alături de echipa sa, o familie şi un sistem neobosit de susţinere atât a copiilor trataţi în secţie cât şi a familiilor acestora.

 

Nicoleta Ioanovici

Nicoleta Ioanovici este asistent medical la Spitalul Universitar de Urgență din București. De 11 ani face parte din Programul Național de Sănătate pe Scleroză Multiplă, în cadrul căruia a manageriat peste 1000 de pacienți cu scleroză multiplă în tratament cu imuno-modulatoare de linia I și II

Se implică în educarea pacienților cu scleroză multiplă, participând la conferințe internaționale privind tratamentul sclerozei multiple, la peste 20 de sesiuni informative cu pacienții, în toată țara, precum și la sesiuni informative cu asistenți medicali din alte centre din cadrul Programului Național.

A absolvit Facultatea de Asistenți Medicali Generaliști din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Vasile Goldiș” Arad.

 

Echipa de asistenți medicali din secția de Radioterapie a Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” din București – Andrei Toma, Ani Ivan, Norocel Bocănială

Cei trei asistenți medicali au format la inceputul anului 2016, alături de colegul lor medic Vlad Ștefănel, șeful Secției de Radioterapie, echipa RxRun, și aleargă în scop umanitar, în cadrul proiectului Galantom.

Aceștia pot oferi, astfel, un mic ajutor pacienților cu cancer tratați la Spitalul Militar Central si care se află în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței pentru a primi îngrijiri paliative gratuite și de calitate.

„Privesc bunătatea ca pe o frumusețe în cea mai bună stare. Consider că ea bate la ușa fiecăruia, iar bun este cel care deschide. Este uimitor să vezi cât de puternic devii atunci când lupți pentru binele cuiva. Nu trebuie să te antrenezi special pentru aceste acte de generozitate, însă, dacă nu ai nici un pic de caritate în inimă, atunci suferi de o afecțiune cardiacă gravă”, mărturisește  Norocel Bocăniala.